Silvermyntsgatan 5, Sala, Sweden

073-0269361

Om oss
Kontakta oss
Om oss

Och vår second-handförsäljning
Ett hållbart koncept under ständig utveckling

 

Strömsbacka Återvinning ekonomisk förening är ett socialt arbetsintegrerat företag utan kommunalt stöd. Det innebär att eventuellt överskott återinvesteras i företagets utveckling och i förbättringar för personalen. Försäljningen sker i en c:a 400 kvadratmeter ombyggd ladugård i Sala.

För att motivera salaborna att stanna vid Strömsbacka marknadsför vi mottot ” Det du behöver någon annan har över”. Salabornas respons har varit över förväntan. Släkt och vänner på besök tas med på en shoppingrunda hos oss. Strömsbacka är en turistattraktion i Sala.

I folkmun är Sala känt för tre S : Silvergruvan, Salaligan och Strömsbacka.

I konkurrens med flera andra stora aktörer säljer vi begagnat för närmare fyra miljoner vår landsortskommun med 23000 invånare.

1. Viktigast är att företaget kan rekrytera personal via arbetsförmedlingens olika åtgärdsprogram. På så sätt har personer gått från sjukskrivning eller arbetslöshet till en meningsfull sysselsättning. Personalen utvecklas genom att de påtagligt känner att de utför ett viktigt arbete för andra och för miljön. De kommer in i ett arbetslag och får ta ansvar för driften av företaget. Var och en arbetar hundra procent av sin förmåga.

  1. Återvinningen är vårt andra stora mål. I stället för att bygga på sopberget kommer varor till återanvändning och till glädje för andra. Företaget gör således en stor miljöinsats.

3. Kunder som är intresserade av att fynda hos oss hittar en mängd varor, samtidigt som de känner att de gör en insats för miljön. 48000 kunder handlade på Strömsbacka under år 2022.

 

Företaget arbetar med återvinning av alla slags varor. Varorna skänks av allmänheten eller av företag. Vi hämtar också varor från privatpersoner, företag, dödsbon och från vår container, placerad vid den lokala återvinningsstationen. Vi sorterar, rengör, prismärker och till viss del reparerar varorna innan de exponeras i butik.

 

VARMT  VÄLKOMNA